Maak van je veranda een gezonde en aangename plek

Zonwering veranda
Zonwering veranda
Zonwering veranda
Veranda verluchting Oxyvent
Veranda verluchting Oxyvent detail

Een veranda is een verlengstuk van je woning en zorgt voor een nauw contact met de tuin. Alleen mag de veranda niet omgetoverd worden tot een sauna in de zomermaanden en moet er net zoals in de woning een gezond binnenklimaat heersen.

Om dit te garanderen ontwikkelde RENSON het Healthy Veranda Concept. Dit steunt op 3 basisprincipes: toevoer van verse lucht terwijl de warme en vochtige lucht afgevoerd wordt, een stijlvolle zonwering die de warmte van de zon tegenhoudt, maar het licht doorlaat. Intensieve nachtventilatie zorgt dan weer voor het natuurlijk afkoelen van de veranda.

 

1. Toevoer van verse lucht via verluchtingsroosters geïntegreerd aan de onderkant van uw veranda of schuifdeur. Een extra windklep is geïntegreerd in het rooster om te zorgen voor een constante luchtstroom en waterdichtheid: zelfs tijdens je afwezigheid is een veilige ventilatie verzekerd.

Natuurlijke afvoer van warme lucht kan via verluchtingsroosters geïntegreerd bovenaan uw raamconstructie of in het dak van je veranda (type Oxyvent). Of je kan kiezen voor een mechanische afvoer via een mechanisch extractietoestel (Airtop). Hierdoor is gecontroleerde ventilatie mogelijk en kan energie worden bespaard. Dit extractietoestel werkt automatisch in functie van de binnentemperatuur en vochtigheid in de veranda.

Verluchting veranda Oxyvent

 

2. Windvaste doekzonwering voor verticale of horizontale en schuinliggende beglazing houdt de warmte tegen maar met behoud van het zicht naar buiten. 

De verticale doekzonwering type Fixscreen is windvast tot 130 km/u en insectenwerend. De rits-technologie zorgt ervoor dat het doek in iedere positie stevig in de geleiders geklemd blijft. Hierdoor wordt vermeden dat het doek gaat klapperen of scheuren. Het doek is altijd perfect strak en biedt een onberispelijke look.

De horizontale zonwering (Topfix) is eveneens voorzien van de rits-technologie, een discrete vormgeving en een garantie tot windsnelheden van 120 km/u. De horizontale zonwering laat zowel toe het doek van boven naar beneden af te rollen als omgekeerd, naargelang de esthetiek dit vereist en dit voor een oppervlakte tot 30 m².

zonwering veranda

 

3. Intensieve ventilatie tijdens de nacht, ook bekend als ‘Nightcooling’, maakt deel uit van het Healthy Veranda Concept. Nightcooling zorgt voor een aangename temperatuur zonder airconditioning. Het principe van Nightcooling is grote hoeveelheden frisse lucht toevoeren ‘s nachts. Op deze manier worden de opgewarmde ruimtes afgekoeld. Dit gebeurt met behulp van speciale roosters.

Dankzij deze drie pijlers maak je van je veranda een gezonde en aangename plek om te vertoeven.

 

TIP: Een terrasoverkapping als aanvulling op je veranda zorgt ervoor dat je nóg meer kunt genieten van het ‘buiten leven’!