Te warm in jouw woning? Buitenzonwering in combinatie met intensieve ventilatie doet wonderen!

De binnentemperatuur in een woning met buitenzonwering en intensieve natuurlijke koeling ligt 4 tot 6 °C lager dan in een vergelijkbare woning zonder buitenzonwering en nachtkoeling. Je bent dus beter beschermd tegen oververhitting, waardoor je comfort gevoelig verbeterd wordt. Je bespaart bovendien ook fors op energie, omdat dure mechanische koeling vermeden wordt. Lees hier hoe je dit in de praktijk kunt toepassen.

Hou de zonnestralen tegen voor ze het glas bereiken

Renson biedt hiervoor een volledig gamma zonweringsystemen aan. Er zijn vaste oplossingen uit aluminium alsook zonwering uit doek. Zowel voor verticale als voor horizontale beglazing bestaat een gepaste oplossing. Groot pluspunt van doekzonwering of screens is dat ze je geen opgesloten gevoel geven. Dankzij de kleine openingen in de screens kan je wel nog steeds naar buiten kijken en hoef je geen kunstlicht te gebruiken overdag. Screens laten bovendien toe om intensief te verluchten zonder risico op vervelende insecten in huis dankzij het ritsprincipe.

Ontdek hier alle zonweringsoplossingen

Gebruik de koelte van de nacht om oververhitting tijdens de dag tegen te gaan

Buitenzonwering zorgt er dus voor dat je woning minder snel zal opwarmen tijdens de dag. Daarnaast is het aan te raden om je woning ’s nachts zo goed mogelijk te koelen. Dit zorgt voor een betere nachtrust en houdt oververhitting tegen gedurende de dag. Om natuurlijke koeling toe te passen kan je één of meerdere roosters aan de buitenkant van een raam plaatsen. Langs de buitenkant zie je aluminium lamellen en tussen deze lamellen zitten openingen die van buitenaf niet zichtbaar zijn. Hierachter zit een muggengaas zodat insecten worden tegengehouden. Langs de binnenkant kan je het rooster openen met een deur om grote luchtstromen binnen te laten. Deze intensieve ventilatie heeft het meeste effect als je meerdere roosters toepast en je luchtcirculatie in de woning kunt creëren.

Lees hier meer over intensieve natuurlijke ventilatie

Bescherm je ook buiten tegen de zon

Bij dergelijk warm weer willen we toch vooral zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen. De drankjes worden koud gezet, de barbecue gaat aan en het feest kan beginnen. Wie een zwembad heeft, neemt af en toe eens een verfrissende duik in het water. Maar ook dan kan de overmatige zonnewarmte een spelbreker zijn. Een terrasoverkapping zorgt voor de nodige bescherming. De Algarve, Camargue en Skye met lamellendak of de systemen met Fixscreendaken, Lagune en Lapure, laten je toe om, beschut tegen de zon, te genieten op het terras.

Maak hier kennis met onze terrasoverkappingen