Onze geschiedenis

meer dan 100 jaar ervaring.

Creatie van
toegevoegde waarde

in het verleden,
het heden én
de toekomst.

RENSON® is zijn stiel al een eeuw lang trouw. Trouw betekent een blijvende zorg voor mensen met steeds wijzigende noden maar die allemaal één streven gemeenschappelijk hebben: over een gezond en comfortabel binnenklimaat beschikken. Het verlangen van de constructeur, de architect en de bewoners is de blijvende zorg van RENSON®.

“RENSON is zijn stiel al een eeuw lang trouw gebleven.”

In 1909 is Polydore RENSON gestart met commerciële bouwactiviteiten in België. In 1919 volgde de officiële oprichting van de vennootschap RENSON®. De expertise van RENSON® werd generatie na generatie opgebouwd.

Fabrieksfoto uit de beginjaren van RENSON® met eerste werknemers.
De eerste en tweede generatie: Polydore RENSON (zittend) en zoon Georges (staand - centraal op de foto).
De familie Georges RENSON. Georges RENSON is tweede van rechts onderaan. Bovenaan links zoon Jan RENSON, bedrijfsleider van de derde generatie RENSON en vader van de huidige CEO Paul RENSON.
1909-1913

Eerste generatie:
Dhr Polydore Renson aan het hoofd

1913-1950

Tweede generatie:
Dhr George Renson aan het hoofd

1950-1982

Derde generatie:
Dhr Jan Renson aan het hoofd

1982-heden

Vierde generatie:
Dhr Paul Renson aan het hoofd

Timeline: 
1909

Een eeuw geleden zetten we deuren en ramen open: om de warmte binnen te halen, om ‘s middags de baklucht en op de wasdag het vocht buiten te laten. Raam- en deurbeslag van RENSON®.

1945

Na de tweede wereldoorlog is er optimisme en vooruitgang. We bouwen een badkamer in ons huis die we verwarmen, waardoor ramen en spiegels bedampen. Verluchten met schuifroosters van RENSON®.

Thermisch comfort

We worden energiebewust en we willen isoleren: om de kou buiten en de warmte binnen te houden. We plaatsen ramen met dubbel glas. Thermisch onderbroken roosters.
Man en vrouw gaan beide uit werken. Het huis staat de hele dag opgesloten. Verluchten wordt ventileren.

1975

De recessie slaat toe. De oliecrisis raakt ons. En we worden zuinig op energie. Zelfregelende energie- en tochtbeheersing.

2000

Onze planeet verslikt zich in de mens. De Kyotonorm is een noodzakelijke en globale afspraak rond zuinig energieverbruik. RENSON® lanceert een tweede generatie of vraaggestuurde ventilatiesystemen.

Visueel comfort

Maar we zijn een zeker comfort gewoon, en design vinden we belangrijk. Gevelbekleding van RENSON®. We willen grote glaspartijen met zicht op onze aangelegde tuinen en terrassen. Structurele zonwering en screens houden oververhitting tegen.

Licht comfort

’s Avonds trekken we ons terug in de cocon van ons huis. Horizontale & verticale, verduisterende doekzonwering.

Akoestisch comfort

Er rijden steeds meer auto’s door de straat, vliegtuigen vliegen over, hogesnelheidstreinen razen voorbij. Mensen leven steeds dichter bij elkaar. We houden het lawaai buiten met akoestische oplossingen.

Leef comfort

RENSON® streeft voortdurend naar nog betere oplossingen voor thermisch, akoestisch, lucht- en visueel comfort.
RENSON® geeft een professioneel antwoord op de woonnoden van nu en probeert nu al rekening te houden met die van morgen.
Wij bieden domotica gestuurde oplossingen voor meer comfort, veiligheid en energiebesparing in uw woning.

2014-...