Windvaste verticale zonwering - Fixscreen®

Zonwering Fixscreen
Zonwering Fixscreen
Zonwering Fixscreen
Zonwering Fixscreen
Zonwering Fixscreen
Zonwering Fixscreen
Zonwering Fixscreen

Over verticale zonwering

De verticale zonwering Fixscreen® werd ontwikkeld door Renson en is de eerste screen ter wereld, die werkelijk windvast is. Dankzij een ingenieus ritssysteem zit het doek in elke positie windvast en is het doek insectenwerend in gesloten positie. Het is een eenvoudig principe waarbij het zonwerende doek voorzien is van een speciale afboording met rits. Op die manier zit het geheel stevig gevat in de beide zijgeleiders.

Design

RENSON® legt de lat hoog op vlak van design. Met een uitgebreide kleurkeuze voor het doek en de aluminium onderdelen, een discrete integratie in uw gevel en een rimpelloos doek vormt de doekzonwering één geheel met uw woning.

Comfort

Doekzonwering zorgt niet alleen voor een comfortabel binnenklimaat in huis maar voorkomt ook vervelende reflecties of verblinding. Voor extra comfort kan uw doekzonwering volledig geautomatiseerd worden, zo zorgt het systeem steeds voor een optimale temperatuur ook als u niet thuis bent.

Duurzaamheid

Het vernieuwde geleidingssysteem (Smooth technology) zorgt voor een nog betere windresistentie en een uiterst soepele werking van uw doekzonwering. Dankzij een perfecte installatie door een erkend dealer en de beste garantie op de markt geniet u jarenlang van uw zonwering, zonder zorgen.

Fixscreen®EVO

Deze verticale zonwering is een optimalisatie naar kwaliteit, design en montage.
Dankzij de Fixscreen®-technologie zit deze in iedere positie windvast en behoren klapperende en stukgescheurde screendoeken tot het verleden. De nieuwe aluminium zijkappen zorgen voor een nog grotere stabiliteit en geven een esthetische meerwaarde aangezien ze samen met de profielen gelakt kunnen worden.

Fixscreen® Mono AKEVO

Deze verticale zonwering helpt mee aan het realiseren van een gezond binnenklimaat in uw woning met meerwaarde op visueel, thermisch en extra akoestisch comfort.

Fixvent® Mono AKEVO

De Fixvent® Mono AKEVO zorgt naast zonwering ook voor ventilatie met de ramen dicht en is tochtvrij door een zelfregelende klep die de wind afremt. Dankzij de Fixscreen®-technologie in iedere positie windvast t.e.m. 130 km/u.

Stijlvolle afwerking met oog voor design

De kast, de zijgeleiders en de onderlat bepalen de look van uw Fixscreen®. Deze zijn gemaakt uit aluminium profielen en zijn beschikbaar in alle RAL-kleuren. Dit zorgt voor een perfecte integratie met uw buitenschrijnwerk en gevel. Stem de kleur van uw doekzonwering overeen met de stijl van uw gevel.

Bij de installatie van de kast heeft u verschillende mogelijkheden.
Voor nieuwbouw of grote renovaties kan de Fixscreen® verborgen worden ingewerkt.
Wanneer inbouw van de kast niet mogelijk is kunt u kiezen tussen twee type afwerking van de kast:

 • Square design met een minimalistische uitstraling
 • Softline design met een zacht gebogen lijn in het profiel

Met Fixscreen® geniet u bovendien optimaal van uw glasoppervlak want de onderlat verdwijnt bij bepaalde uitvoeringen volledig in de kast.

 • Kast softline design (Fixscreen<sup>®</sup> 150EVO)
 • Kast squarline design (Fixscreen<sup>®</sup> 150EVO)
 • Voorbouw voor het raam
 • Inbouw voor het raam
 • Opbouw op het raam
 • Fixscreen-technologie

Een veelzijdige oplossing

De Fixscreen® doekzonwering is mogelijk voor een raamoppervlakte tot maar liefst 22 m², met behoud van een strak doek vanwege de windvaste Fixscreen®-technologie. u hoeft enkel rekening te houden met een maximale hoogte of breedte van 6 m. Fixscreen® is bovendien ook insectenwerend in gesloten positie. Dit laat u toe om uw huis te verluchten zonder vervelende insecten die binnendringen.

Duurzame Fixscreen® ----- resultaat van doordachte technologie & ontwikkeling

RENSON® optimaliseert de producten continue om het comfort, de uitstraling en duurzaamheid naar een steeds hoger niveau te tillen. Druktesten, windtesten en testen op weersbestendigheid garanderen de kwaliteit van een RENSON® Fixscreen®.
De Fixscreen®-technologie in combinatie met de Smooth®-technology resulteert in een extreme windbestendigheid. Dankzij het ingenieuze ritssysteem zit het doek in elke positie windvast. Door de afboording met symmetrische rits langs beide zijden zit het geheel stevig gevat in de ritsgeleiders.
Testen, onder observatie van een onafhankelijk testlabo hebben aangetoond dat de Fixscreen® bestand is tegen windsnelheden tot 130 km/u in gesloten positie. Dit komt overeen met een orkaan van 12 Beaufort. Dit bewijst dat de Fixscreen® de meest windbestendige doekzonwering is.

Uw investering loont

Alle gebruikte materialen zijn van een hoogstaande kwaliteit.
U geniet jarenlang onbezorgd van uw screens. RENSON® garandeert:

 • 5 jaar garantie op alle gebreken die zich voordoen bij normaal gebruik en onderhoud
 • 7 jaar garantie op de Fixscreen®-technologie*
 • 10 jaar garantie op het lakwerk van de aluminium onderdelen


Comfort - Eénvoudige bediening, geruisloze werking.

De bediening van uw screens, comfortabel en eenvoudig

Voor de bediening van uw screens heeft u meerdere opties. U kan kiezen voor een eenvoudige bediening via de schakelaar of u kan de werking van screens automatisch laten verlopen naargelang de zon- of windintensiteit.
Met de Tahoma interface van Somfy® kunt u de Fixscreen® ook bedienen via Smartphone, tablet, pc of zelfs volledig automatiseren met voorge- programmeerde tijden. Zo is de werking van de zonwering volledig afgestemd op uw woonbehoeften.

Detecto-motor, stopt automatisch wanneer die een obstakel detecteert

Fixscreen doekzonwering, die uitgerust is met een Detecto-motor, stopt automatisch wanneer die een obstakel detecteert. De screens worden zo optimaal beschermd en bieden een hogere duurzaamheid.
Zo kan de consument genieten van een veiligere en duurzame zonwering. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over een vergeten borstel tegen het venster, speelgoed onder de zonwering of geblokkeerde zonwering door vorst.
Het detectie-systeem maakt trouwens steeds een onderscheid tussen een obstakel en een windstoot.

Uiterst vloeiende en geruisloze werking

Dankzij de gepatenteerde ‘Smooth Technology’ van RENSON® kent de Fixscreen® een uiterst vloeiende en geruisloze werking van de rits in de ritsgeleiders. De unieke slijtvaste laag in de ritsgeleiders maakt de werking van uw screens extra duurzaam.

Kleurkeuze aluminium

De zichtbare aluminium onderdelen van de doekzonwering (kast, onderlat en zijgeleiders) en structurele zonwering (profielen, lamellen) zijn beschikbaar in geanodiseerd aluminium of in alle standaard RAL kleuren.

Een selectie van de meest courante kleuren:

Bel 9010
Eur 9010
Mat 7016
Mat 7021
Mat 7039
Mat 8019
Mat 9001
Mat 9005
Mat 9006
Mat 9007
Mat 9010
Mat 9016
Ral 7016
Ral 7021
Ral 7030
Ral 7035
Ral 7039
Ral 8019
Ral 9001
Ral 9005
Ral 9007
Ral 9016
Ryd 7M16
Ryd 7M21

Hier vindt u een kleine greep uit onze glasvezeldoekcollectie. De RENSON® ambassadors begeleiden u graag in uw keuze voor type doek en kleur.

SC0130
SC0140
SC0202
SC0205
SC0207
SC0606
SC0707
SC0816
SC1002
SC1006
SC1011
SC2002
SC2020
SC2050
SC3030
SCM01
SCM16
SCM17
SCM31
SCM33
SCM36
SCM45
SCM73

Architect selection

SC1011
SC3131
SC3231
SC3232
SC3301
SC3332
SC3333